Saturday, October 23, 2010

Orang kata…

Orang kata, kalau menghadiri temuduga atau dalam bahasa orang putihnya interview, jangan memakai barang-barang yang baru dibeli seperti kasut, baju, tie atau apa sahaja lah.

Kata mereka, orang yang memakai barang-barang yang baru ni selalunya akan gagal dalam temuduga tersebut..betul ke macam tuh?

Tapi Cinderella membuktikan sepasang sepatu baru mampu mengubah nasibnya. Tapi kisah Cinderella hanya sebuah cerita dongeng. Ku ulang DONGENG semata-mata.


Rezeki itu kan datanya dari Allah. Bukan kerana barang-barang baru yang menetukan nasib kita, tetapi Allah s.w.t yang memberi rezeki atas usaha yang kita lakukan.


nota kaki: all the best buat kawan-kawan yang akan menghadiri sesi temuduga =)

5 comments:

ogies_cuteis said...

ijan... dh abes stadi ka..??
weh... enset aku wat hal ag..
no tipon ang dh ilang.. nti msg aku ek.. hehehehe

aZie 4eVa said...

ijan...

agree wit u. yup, bnda2 tu sume adalah rezeki dr Allah. once kte da b'usaha, kte juz b'doa dan b'tawakal kpd Allah. apa yg d'beri oleh Allah itu adalah sebaek baek p'berian. jd syukurilah ia..

^selamat hari lahir. moga hdpmu sntiasa d'berkati d dunia mahupn akhirt.. amin.. :)

siti farhana said...

aku tag ko.
rajinkan diri untuk buat lagi eh. :D

.:|anakWakSyahnan|:. said...

ogies: nanti aku pm ang

azie; thansk, nak kek black forest sebijik hehehhe

ct: inysyaAlah aq join jika berkesempatan..

Robot | Sakti said...

report LI lom siap lagi.

+___+