Wednesday, July 14, 2010

Sebulan yang lalu~




Akila
pengalmn prtama li: kasut plak tiba2 putus....trpaksa jd prhatian jap..org yg lalu sumer tgk2..p cari mne2 mall yg da buka...tp xde satu pn yg buka lagi..huhu...da smpe dpn company..tgk jam kul 8.10...jam handfon kol 8.30...rupa2nya jam problem...jarum jam patah...huhu

Shahrul aka ude
rutin harian di tempat keje; [9am-5pm]
1) [2jam]bace kosmo, hmetro, bharian, utusan, star, cnn, malaysiakini, and lastly isuhangat..
2) [1jam]facebuking
3) [1jam]donlod muvee kt syok.org & dnlod lagu kt 4shared.
4) [1jam]chating,makan, solat
5) [1jam]lastly, buat documentation sikit2..

Zetty
Aku gerak pukul 6.30pagi, ayah emi hantar kat putrajaya naik EPL. Pastu naik LRT turun kat Masjid Jamek naik Putra LRT. Sakitnye kaki aku melecet..

Thiya
Aku sampai lambat tadi…dah la tuh ada anjing plak on the way nak pergi PNB. Cuak giler aq weyh. Pastu dah sampai PNB, aku kene perkenalkan diri. Sedeynya aku sorang je budak IT, yang lain-lain tu budak intern MASSCOM

Mint
aku pening belajar Linux nih. Supervisor aku takde, amik maternity leave. Tinggal la aku sorang-sorang. Terpaksa la survive sendiri.

Zai
Huargh aku tension nih…dari tadi aku cari error ni tak jumpa-jumpa.. satu error tak settle lagi, error lain pulak muncul…

Aku
Hari-hari ngadap PC sampai tersengguk-sengguk mengantuk. Kalau la boleh nak je aku menjerit
“Bosan nyerrrr….Aku ngantuk nih~!”
Biar satu KL dengar.wawawawa

-------------------------------------------------------

Kini, sebulan sudah berlalu~
Banyak yang aku belajar
makin banyak pula yang aku tak faham
Kerja semakin bertimbun
Otak pun dah hampir tepu
Jerawat pun dah makin banyak
Otot pun dah sengal-sengal
Dan aku mengharapkan suria pagi
menyapa dengan penuh ceria
agar aku terus bersemangat melalui
Hari-hari yang mendatang dengan senyuman


6 comments:

siti farhana said...

aku?
hehe.

WaFa' aN-NiSa' said...

ERL la ijan..bkn EPL..hehehe

adhi said...

siti..nt kite sme2 mngalaminye ye..heee...

ijan...ak ske kesah tiya....unik...hihihihihi

~aZie 4eVa~ said...

ijan, seronok bc.. mcm2 ragam.. biasalah bile da msk dunia keje, mmg 100% berubah.. berbeza dgn zmn U dlu.. hehehe.. all the best ijan.. 5month left.. hoorey..

.:|anakWakSyahnan|:. said...

ct: No comment~ huhuhu

emy: owh dah tukar ERL eh...dulu name dy EPL lagi...heheheh

adhi: thiya tuh...iskh2 ngan anjing pun takut...dy x tahu..anjing tu pun takut ngan dy...wahahaha

azie: hahhaa thanks azie...

izzah said...

aku : tiap2 ari menghadap coding..aku da bosan mghdap coding asyik error error jerk..